סידור ארון בגדים בשיטה יפנית
אם אתם קוראים את המאמר הזה על סידור ארון בגדים בשיטה יפנית סביר להניח ששמעתם מחברים או בני משפחה על מארי קונדו, גורו יפנית לסידור בתים שספרה "סוד הקסם היפני" זכה לפופולאריות עצומה ברחבי העולם. אכן, קונדו הביאה גישה מרעננת לעולם סידור הבתים, שמאוד מתאימה לעידן השפע מרובה החפצים והפריטים של התרבות המערבית.
מי זו מארי קונדו?
לפני שנדבר על קיפול בגדים יפני יש לומר כמה מילים על מארי קונדו והפילוסופיה שלה. אמנם מדובר בגישה שלמה אך ניתן לתאר אותה לפי שני עקרונות עיקריים: מינימליזם ואושר. קונדו הנחשבת לפי המגזין טיימס לאחת מ- 100 הנשים המשפיעות בעידן הנוכחי, דוגלת בכך שפחות זה יותר. לדעתה, אנו אוספים פריטים רבים במהלך החיים מפני שאנו סבורים כי הם יעניקו לנו אושר, ואין זה משנה אם מדובר בעוד שמלה או מכנס, בצעצועים ומשחקים לילדים וכן הלאה. המטרה הגלויה או הסמויה של הרכישות הללו היא להעניק לנו אושר.
אין כל רע בכך, אלא שעם הזמן הפריטים הללו הולכים ומצטברים בבית, ולמעשה כבר לא משרתים את מטרתם. אכן, הצעצוע שפעם הביא הרבה שמחה וחדווה לילד כבר נדחק אי שם בתוך הארון או הקופסא, ואותו הדבר לגבי החולצה שפעם הלכתם איתה לאירוע חשוב והיום היא דחוקה בעומק הארון. לכן, מי שרוצה לדעת איך לסדר את הבית בשיטה היפנית צריך להפנים שהדרך עוברת בהיפטרות מפריטים מסוימים. זה לא שאנו פשוט נפטרים מהכל באיזה בולמוס מהיר אלא מתוך מחשבה ומעבר מסודר. מה שקונדו מייעצת לנו הוא לעבור פריט אחר פריט ולשאול האם הוא עדיין מסב לנו אושר ובאיזו מידה. אם אין שום ערך של אושר מהפריט, היא ממליצה לנו לזרוק או לתרום אותו.
לסדר את הארון הבגדים
ברור שלפי מארי קונדו ארון בגדים אינו יוצא מהכלל הנ"ל, וכולנו יודעים עד כמה הארונות האלה עלולים להפוך למבולגנים ולהחזיק שלל פריטים שאין בהם צורך או אושר. לכן, מסדרת ארונות יפנית השואבת השראה מהפילוסופיה של קונדו תמליץ לכם לעבוד באופן מסודר. תוכלו להתחיל למשל עם מגירות הגרביים ביום אחד, לעבור למגירות הביגוד התחתון ביום השני, מכאן לבגדי הערב, בגדי הילדים וכן הלאה. ואם אתם פנויים לכך ונחושים תוכלו לבצע את כל המיון בפעם אחת: רכזו את כל הפריטים במקום נוח, עברו עליהם ובחנו אותם לפי קנה מידה של אושר, ובהתאם לכך החליטו אם לשמור או לתרום אותם.
אחרי שסיימתם אתם אמורים להישאר עם כמות קטנה בהרבה של בגדים מזו שהתחלתם איתה, מה שכבר יהפוך את מלאכת הסידור ליותר פשוטה. לפי מארי קונדו, קיפול בגדים אמור לעבוד לפי צבעים כאשר את הבגדים עם הצבעים הבהירים יותר מניחים בחלק הקדמי של המגירות והמדפים, ואת הבגדים עם הצבעים הכהים מקפלים ומניחים מאחור. כמובן שיש להתחשב במבנה הארון ובעומקו כדי לנצלו בצורה יעילה. בנוסף, אם יש בגדים המיועדים לתלייה קונדו ממליצה לתלות אותם לפי סדר של כבר וארוך יחסית כגון ביגוד חורף, ועד לביגוד היותר קליל וקצר.
חשוב להבין כי קונדו הביאה גישה יפנית מינימליסטית שזכתה עם השנים לשינויים והתאמות בחברות בעלות תפיסות שונות. לכן, כיום ניתן למצוא הרבה המלצות ותובנות לגבי סידור הבית בכלל וסידור הבגדים בפרט, המבוססות על הפילוסופיה של קונדו. אם אתם מעוניינים בהמלצות על סידור ארונות יפני או שנגיע אליכם לסידור הבית על בסיס השיטה של מארי קונדו, הנכם מוזמנים לפנות אל חברתנו בטלפון 052-4875571.